top of page

Jeba Kumar’s verhaal

Jeba Kumar, 10 jaar, lijdt aan cerebral palsy of hersenverlamming. Toen we hem leerden kennen leefde hij erg geïsoleerd.

Zijn vader stierf toen hij 1 jaar oud was, zijn moeder moest lange dagen werken om het gezin te onderhouden zodat Jeba zich gedurende het grootste deel van de dag moest zien te behelpen.

Toen onze onderzoekers hem ontmoetten kroop Jeba rond in de eenvoudige hut. Hij kon niet communiceren of interageren.

Elk kind wordt onderzocht. Daarna wordt een individueel revalidatieprogramma opgesteld.

Onze mensen kijken naar de specifieke noden van elk kind en stellen een behandeling op punt zodat dit kind zijn/haar mogelijkheden optimaal kan ontwikkelen Onze aanpak is erg uniek in dit gedeelte van India. Met onze steun kreeg Jeba logopedie en leerde hij lezen en schrijven. Hij kreeg regelmatig kinesitherapie waarbij zijn spieren gestretcht werden.  

Van kruipen tot stappen

Nu stapt Jeba met behulp van krukken. Hij praat een beetje en zingt graag liedjes. Hij maakte zoveel vorderingen dat hij nu minder ondersteuning nodig heeft, tot hoop en opluchting van zijn moeder. We willen hem nu de kans bieden om een beroepsopleiding te volgen. Jeba hoopt op een dag een job te vinden zodat hij in zijn eigen onderhoud zal kunnen voorzien,

Er zijn meer Jeba's die hulp nodig hebben

bottom of page