top of page

NIEUWS

Knipsel_edited.jpg
image.png
facebook-logo-new_edited.jpg

Feest 25 jarig bestaan

Op 24 september 2023 vierden we ons 25-jarig bestaan in aanwezigheid van heel veel vrienden van SOS SCAD-DORPEN India. Ook dr.Cletus en dr.Amali waren van de partij. Ons feest vond plaats in gebouw I in Gits.
Tijdens het aperitiefmoment genoten we van muziek door Marc Blockeel en vrienden. Na de heerlijke brunch met Indiase toets gaf voorzitter Marijke meer uitleg over de verschillende projecten die nu al lopen in 650 dorpen. Dr. Cletus drukte zijn grote dankbaarheid uit. 
Daarna mochten we genieten van een dansvoorstelling van de muziek- en dansgroep Khan Brothers en Maya Sapera. Liefhebbers konden ook zelf in beweging komen. 
Doorlopend was er voor de kinderen (en volwassenen) henna painting en grime, kon je gekke kapsels laten maken en was er ook een koop-en infostandje. 
Deze ontmoeting smaakte naar meer!
Een korte impressie van het event (32min).  

 

Hevige regen in Tamil Nadu

Tamil Nadu kreeg de laatste dagen (nov 2023) te maken met de ergste regenval in 100 jaar. Hevige buien en overstromingen richtten enorme verwoestingen aan in onze SCAD-dorpen. Meer dan 10 000 bewoners van lager geleden gebieden werden geëvacueerd naar tijdelijke kampen, onder andere ook in SCAD-scholen. Onze vrienden ter plaatse volgen de situatie van nabij op. We vroegen steun voor noodhulp aan bij de provincie West-Vlaanderen en leggen zelf ook financieel  bij. 

bottom of page